Over Moestuinmeisje Roos

Wat inmiddels een veelzijdige webshop is, begon met veel lol in de moestuin met mijn dochter Roos.

“Als klein meisje had ik in de achtertuin een moestuin. Samen met mijn moeder zorgde ik voor de wortels en aardbeien. Ik weet nog dat ik me kon verstoppen tussen de maïsplanten.

De liefde voor het bezig zijn in de tuin kreeg ik van haar.

In onze kleine achtertuin hebben we al jaren kruiden, af en toe een courgetteplant en soms wat tomaten en bieten, altijd aardbeien en rode besjes en we hebben een plek weten te vinden voor een appel- en perenboom. Maar wat zou het fijn zijn om iets meer te kunnen kweken, een stukje grond te hebben.

In 2019 kwam die wens uit. Mijn vader verhuisde naar ons dorp en achter zijn woning kwam een stuk moestuin vrij. In de winter heb ik alle planten verwijderd en de tuin opnieuw ingedeeld. Vanaf het begin ging Roos graag mee. Beestjes bestuderen, zaaien, planten en oogsten. Het is zo leuk om samen bezig te zijn, net zoals ik dat zelf als kind zo leuk vond om met míjn moeder te doen. Het is jammer dat zij dit avontuur niet meer mee kan maken.

Ons doel is om andere kinderen en hun ouders enthousiast te krijgen een moestuin te beginnen. Scholen groener te maken en een school(moes)tuin te starten. Dat kinderen weer weten dat groenten en fruit niet uit de supermarkt komt, maar echt groeit. Zelfs in je eigen tuin.

Esther van den Bergh

Het boek “Het moestuinboek voor kinderen” is in de webshop verkrijgbaar. Hier vind je ook duurzaam tuingereedschap voor kinderen en volwassenen, zaden, kweeksets en producten om thuis te knutselen of te onderzoeken.

Moestuinmeisje Roos - Esther van den Bergh
Aardbeiden plukken - Moestuinmeisje Roos
Aardbeiden - Moestuinmeisje Roos

Over Moestuinmeisje Roos

Maakt moestuinieren met kinderen nóg leuker

Wat inmiddels een bedrijf met nog meer mooie plannen is, begon met veel lol in de moestuin met mijn dochter Roos.

“Als klein meisje had ik in de achtertuin een moestuin. Samen met mijn moeder zorgde ik voor de wortels en aardbeien. Ik weet nog dat ik me kon verstoppen tussen de maïsplanten.

De liefde voor het bezig zijn in de tuin kreeg ik van haar.

In onze kleine achtertuin hebben we al jaren kruiden, af en toe een courgetteplant en soms wat tomaten. Altijd aardbeien en rode besjes. Maar wat zou het fijn zijn om iets meer te kunnen kweken, een stukje grond te hebben.

Vorig jaar kwam die wens uit, achter de woning van mijn vader. In de winter heb ik alle planten verwijderd en de tuin opnieuw ingedeeld. Vanaf het begin ging Roos graag mee. Beestjes bestuderen, zaaien, planten en oogsten. Het is zo leuk om samen bezig te zijn, net zoals ik dat zelf als kind zo leuk vond om met míjn moeder te doen.

En zo willen we meer kinderen en hun ouders enthousiast krijgen om samen in de tuin te werken. In onze shop hebben we duurzaam tuingereedschap voor kinderen, zaden en later dit jaar ook de boeken. Wil je als eerste een boek? Bestel hem dan nu alvast!”

Esther van den Bergh